Wraps met fruits de mer en courgette-komkommersalade

    Wraps met fruits de mer en courgette-komkommersalade

    3keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze wraps met romige vis, schaal- en schelpdieren zijn onvoorstelbaar lekker: u moet ze beslist eens proberen. De vulling is heel gemakkelijk te maken en de frisse courgette-komkommersalade met zijn pittige limoendressing past er perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 bosuitjes, gesnipperd
    • 4 grote tomaten, in blokjes
    • 150 g magere verse roomkaas
    • 250 g gekookte fruits de mer (met mosselen, garnalen en inktvis)
    • 4 grote bloemtortilla's
    • 1 eetl. olijfolie
    • 50 g belegen kaas, bijvoorbeeld Cheddar, geraspt
    • 2 kleine courgettes, ca. 100 g per stuk, in dunne schijfjes
    • ½ komkommer, in dunne schijfjes
    • 150 g rucola
    • 1 limoen
    • beetje chiliolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Bosuitjes, tomaatblokjes en roomkaas in een kom vermengen. Een beetje peper toevoegen en voorzichtig, zonder ze te breken, de fruits de mer erdoor scheppen.
    2. Leg de tortilla's op het werkvlak, verdeel de fruits de mer erover en spreid ze uit over het midden van elke tortilla. Rol de tortilla's strak op. Schik ze in een grote ovenschaal of braadslee. Bestrijk ze met een beetje olie, bestrooi ze met de geraspte kaas en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ze in ca. 20 min. in de oven goed warm worden. Verwijder gedurende de laatste 5 min. het folie zodat de kaas kan kleuren.
    3. Schep intussen in een kom de courgette- en komkommerschijfjes door de de rucola. Verdeel de salade over 4 borden (of kommen). Rasp de limoenschil dun af, of trek er sliertjes af met een zesteur, en strooi dit over de salade. Sprenkel er vervolgens een beetje chiliolie over. Snijd de limoen in 8 partjes en garneer elk bord met 2 partjes.
    4. Snijd de wraps doormidden en schik ze op of naast de salades. Serveer direct.

    Wraps met garnalen en avocado … ander idee

    Vervang de fruits de mer door gekookte, gepelde garnalen (ontdooi ze als ze uit de diepvries komen en laat ze uitlekken). Vermeng ze met 2 avocado's (in blokjes) in plaats van met tomaten. Serveer ze met kerstomaatjes en rucola in plaats van met de courgettesalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren