Bosbessen muffins

    (84)
    30 minuten

    Bosbessenmuffins; een echte klassieker.


    109 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 140 gr verse bosbessen
    • het wit van 1 ei
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 110 ml magere melk
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 100 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten en apart zetten.
    2. 4 eetlepels bloem met de bosbessen vermengen. Apart zetten. Het eiwit met 1 eetlepel olie licht opkloppen. Melk en gesmolten boter erdoor roeren.
    3. In een aparte kom bloem, bakpoeder, zout en suiker mengen. De droge ingrediënten met een zeef over de eiermix verdelen. Roeren tot de bloem vochtig en klonterig is. NIET TEVEEL MENGEN. De bosbessen erdoor scheppen. Elke muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen en in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (84)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Lisa
    van
    0

    Lekker recept voor muffins!  -  11 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren