Zabaglione met passievruchten en honing

  15 minuten

  Aromatische passievruchten en honing vormen een heerlijke combinatie in deze fruitige variatie op klassieke Italiaanse zabaglione: heerlijk als dessert, maar ook als dip voor koekjes en aardbeien.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 4 rijpe passievruchten
  • 3 eetl. vloeibare honing
  • 4 grote eierdooiers
  • 2 theel. citroensap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

  1. Halveer de passievruchten, lepel de inhoud inclusief de pitjes eruit en schep deze in een zeef die boven een grote, vuurvaste schaal hangt. Druk het vruchtvlees van de passievrucht door de zeef, sprenkel vervolgens 1 eetlepel kokendheet water over de achtergebleven pitjes in de zeef en schraaf ze door de zeef. Schraap de onderkant van de zeef en gooi achtergebleven pitjes weg.
  2. Vul een pan voor de helft met kokendheet water en verwarm dit bijna tot het kookpunt. Honing, eierdooiers en citroensap aan de kom met gezeefde passievruchten toevoegen en dit met een elektrische mixer opkloppen. Zet de kom boven de pan met zacht kokend water en klop ca. 10 min. tot zich een dik, bleek mengsel vormt dat op een zacht en luchtig cakebeslag lijkt. De zabaglione is klaar wanneer deze als een lint van de kloppers loopt als u deze optilt. Houd tijdens het kloppen het water steeds tegen de kook: laat het niet te hard koken, anders schiften de eieren.
  3. Neem de kom van de pan en klop de zabaglione nog 1 min. Schep of schenk hem in 4 kleine glaasjes en serveer hem direct.

  Variaties

  • Vervang passievruchten, honing en citroensap door 1½ dl vruchtensap van goede kwaliteit, bijvoorbeeld mangosap, of vruchtenpuree, bijvoorbeeld frambozencoulis, en 3 eetl. fijne kristalsuiker. • Maak een klassieke zabaglione met 2 eetl. fijne kristalsuiker en 1½ dl marsala in plaats van passievruchten, honing en citroensap.

  … of probeer dit

  Serveer de zabaglione in een kom als dipsaus en houd hem aan tafel warm boven een pan met kokendheet water. Serveer hierbij aardbeien, Kaapse kruisbessen, kersen, stukjes banaan, lange vingers en/of Italiaanse biscotti om erin te dopen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  User's IP: 54.80.82.9