Zalm uit de oven

    Zalm uit de oven

    31keer bewaard
    1uur


    29 personen hebben dit gemaakt

    Zalmmoten zijn heerlijk mals en rijk aan gezonde vetten. In dit recept wordt de zalm in de oven bereid op een bedje van aardappel-, aubergine- en tomatenschijfjes, en geserveerd met citroenmayonaise. Lekker met knoflookbrood dat u tegelijk met de vis in de oven kunt leggen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g vastkokende aardappel, geschild en in schijfjes
    • 1 aubergine, in dikke plakken
    • 4 grote, rijpe tomaten, in plakjes
    • 4 ansjovisfilets, uitgelekt, afgespoeld en fijngesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld
    • 4 moten zalm, elk ca. 150 g
    • 5 eetl. magere mayonaise
    • geraspte schil en sap van ½ citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Kook de schijfjes aardappel ca. 8 min. in een pan met kokend water net gaar. Giet ze af. Verdeel de aardappel-, aubergine- en tomatenplakjes dakpansgewijs over een grote, licht ingevette braadslee.
    2. In een kommetje ansjovis, olijfolie, kappertjes en wat peper vermengen (zout is overbodig) en dit mengsel over de groenten sprenkelen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en plaats hem 20 min. in de oven.
    3. Vervolgens de zalmmoten op de groenten leggen. Dek de braadslee opnieuw af met aluminiumfolie en plaats hem nog eens 10 min. in de oven tot vis en groenten gaar zijn.
    4. Intussen in een kommetje mayonaise met citroenschil en -sap vermengen. Serveer het gerecht met de citroenmayonaise.

    kokstip

    • Als u dit gerecht van tevoren wilt bereiden, kunt u de groenten tot en met stap 3 bereiden en laten afkoelen; u kunt de braadslee dan afgedekt 6 uur in de koelkast zetten. Volg verder het recept voor de bereiding van de groenten en zalm, maar reken 12 min. extra oventijd (afgedekt).

    variaties

    • Neem geen ansjovis en kappertjes, maar dunne citroensliertjes en twee uitgeperste tenen knoflook. * • Verse moten tonijn en zwaardvis kunt u op dezelfde manier bereiden.

    INFO

    vooraf bereiden * 175 g groente & fruit * 502 kcal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Mwah - 15 aug 2011

    van
    0

    klopt niet veel van, smaakt naar niks.... - 24 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren