Zalmpasteitjes met tzatziki

    Zalmpasteitjes met tzatziki

    6keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke vispasteitjes worden nog lekkerder met tzatziki, de klassieke Griekse yoghurt-komkommerdip. Serveer ze met gekookte krieltjes en een frisse salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
    • 160 g zalmfilet, ontveld en in stukjes van 1–2 cm
    • 120 g diepvriestuinbonen
    • 25 g venkelgroen of dille, versnipperd
    • 25 g bieslook, versnipperd
    • 1 ei, losgeklopt
    • 100 g ricotta
    • ½ komkommer
    • 2 dl Griekse yoghurt
    • 1 teen knoflook, uitgeperst (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Laat de plakjes bladerdeeg 5–10 min. bij kamertemperatuur ontdooien. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 8. Leg de stukken zalm in een kom en schep daar de bevroren tuinbonen, kruiden en wat zout en peper door.
    2. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar, licht overlappend, en druk de naad glad. Snijd hieruit 4 rechthoeken van ca. 8×17 cm. Bestrijk de deeglapjes licht met losgeklopt ei. Verdeel het zalmmengsel over de deeglapjes, in het midden wat hoger, en laat daarbij het deeg langs de lange randen vrij. Breng op elk bergje zalm een schepje ricotta aan. Trek de lange zijden van elk deeglapje over de vulling naar elkaar toe en druk ze stevig tegen elkaar. Sluit de korte kanten van elk pasteitje door de deegranden tegen elkaar te drukken.
    3. Leg de pasteitjes op een bakplaat en bestrijk ze met nog wat losgeklopt ei. Bak ze ca. 20 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    4. Rasp de komkommer, doe hem in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Vermeng de komkommer met yoghurt en knoflook (als u die gebruikt), schep hem in een kommetje en serveer dit bij de warme zalmpasteitjes.

    Variaties

    • Vervang de zalm door gekookte, gepelde garnalen of gerookte makreel (in vlokken).

    …nog sneller

    • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier: u kunt hem dan sneller afwassen. * • U kunt ook kant-en-klare tzatziki (van goede kwaliteit) gebruiken in plaats van zelfgemaakte.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren