Zeebaars met chermoula

    Zeebaars met chermoula

    10keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Zeebaars is een vis met verfijnd, mals en smakelijk vlees. Hier wordt de vis gevuld met chermoula, een Marokkaans specerijenmengsel, en vervolgens gesmoord op een bedje van groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele zeebaars van ca. 1 kg, schoongemaakt
    • 4 tenen knoflook
    • 1 kleine rode chilipeper, zaad verwijderd
    • 40 g korianderblad
    • ½ theel. komijnpoeder
    • 3 eetl. plantaardige olie
    • 1 theel. paprikapoeder
    • sap van 1 citroen
    • 175 g dunne sperziebonen, gehalveerd
    • 600 g kruimige aardappels, geschild
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 250 g kerstomaatjes
    • 50 g ontpitte zwarte olijven
    • 3 dl kokendhete visbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Maak aan de zijkanten van de vis 5 of 6 diepe, schuine inkepingen. Leg de vis in een ruime glazen schaal.
    2. Knoflook, chilipeper, koriander, komijn, olie, paprikapoeder en citroensap in een keukenmachine goed vermengen. Zout en peper naar smaak toevoegen Geburuik de helft van deze chermoula om de inkepingen en de buikholte van de vis in te wrijven. Laat de vis afgedekt 30 min. (of een hele nacht) marineren in de koelkast.
    3. Bewaar ook de resterende chermoula tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Blancheer de sperziebonen 1 min. in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Snijd de aardappels in dunne schijfjes en verdeel deze dakpansgewijs over een ruime ovenschaal. Steek de sjalotten tussen de aardappelstukjes. Strooi de sperziebonen, tomaatjes en olijven erover.
    5. Schenk de bouillon over de aardappel en groenten. Leg de vis er bovenop. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem 40-50 min. in de oven tot de aardappels gaar zijn en de vis gemakkelijk uiteenvalt.
    6. Serveer de vis met de groenten en serveer de resterende chermoula als saus.

    variatie

    • Indien gewenst kunt u ook 4 kleine zeebaarsjes van ca. 300 g per stuk gebruiken, of 4 stukken zeebaarsfilet van elk ca. 175 g (of filets van een andere stevige witvis). Bereid de groenten in dat geval 30 min. in de ovenschaal en leg dan pas de vis of de filets erop. Bereid ze samen nog 20 min. tot de vis gemakkelijk in vlokken te verdelen is.

    INFO

    128 g groente & fruit * 402 kcal. * lekker pittig

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren