Zeeduivel met rozemarijn, tomaten en limoen

    Zeeduivel met rozemarijn, tomaten en limoen

    2keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Rozemarijn, knoflook en limoen zijn de smaakmakers in deze snelle en chique ovenschotel met zeeduivel. Geef hierbij geprakte aardappeltjes met olijfolie en gestoomde broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 500 g zeeduivelfilet (zwart vlies verwijderd), in 2 stukken
    • 2 grote tenen knoflook, in de lengte in 4 stukjes gesneden
    • 2 takjes rozemarijn, in plukjes verdeeld
    • 1 limoen
    • 25 g boter
    • 4 tomaten, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de pakketjes: Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). Scheur 2 stukken aluminiumfolie af, groot genoeg om de stukken vis in te verpakken. Bestrijk het folie met wat olijfolie.
    2. Breng de vis op smaak: Verwijder eventuele restjes van het zwarte vlies van de vis met een scherp mesje. Leg midden op elk stuk folie een stuk vis. Kerf ze op verschillende plaatsen in met het mes. Druk de stukjes knoflook en de plukjes rozemarijn in de inkervingen.
    3. Voeg de limoen toe: Rasp de limoenschil dun af boven de stukken vis. Verwijder de kapjes van de limoen en snijd de vrucht in 5 schijfjes. Gebruik 1 schijfje om enkele druppels sap uit te knijpen boven de stukken vis en schik de andere schijfjes limoen op de vis. Breng er hier en daar klontjes boter op aan en strooi er zout en peper naar smaak over.
    4. Sluit de pakketjes: Schik de halve tomaten met het snijvlak omhoog naast de stukken vis. Klap de zijkanten van het folie over de vis en tomaten en vouw het geheel goed dicht, zodat u pakketjes krijgt.
    5. Bak de pakketjes: Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 min. in de oven. Open de pakketjes en bak ze nog 10 min., of tot de vis gaar is. Controleer dit met de punt van een mes. De vis is gaar als hij gemakkelijk in vlokken kan worden verdeeld en ondoorschijnend maar nog wel sappig is. Snijd beide stukken vis doormidden en schep ze samen met de tomaten op borden. Schenk de jus uit de pakketjes over het gerecht en serveer het direct.

    Variatie

    Vervang de zeeduivel door heek of zalm.

    Zeeduivelspiesen met paprika

    Snijd 500g zeeduivel in blokjes van ca. 3 cm. Snijd 4 rode paprika's in ruitjes. Snijd 4 kleine tomaten doormidden. Steek afwisselend blokjes vis, paprikaruitjes en halve tomaten aan 4 metalen spiesen. Leg ze op een vel ingevet aluminiumfolie op een bakplaat. Bestrooi ze met de knoflook, rozemarijn, dun afgeraspte limoenschil en wat zout en peper, zoals in het basisrecept. Leg de schijfjes limoen erop en verdeel er klontjes boter over. Klap de randen van het vel folie omhoog, zodat de jus niet kan wegvloeien, maar laat de bovenkant open. Bak de spiesen 15–20 min., zoals in het basisrecept, of tot de vis en paprika's precies gaar zijn en hier en daar licht kleuren.

    Heilbot met gember en paprikapoeder … meer ideeën

    Snijd 500 g heilbot (ontgraat) in 4 stukken en scheur 2 stukken aluminiumfolie af. Leg 2 stukken op ieder vel, zoals aangegeven in het basisrecept (of maak indien gewenst 4 pakketjes). Roer 25 g zachte boter, 1 theel. geraspte verse gemberwortel, een flink snufje gedroogde tijm en 4 eetl. fijngesneden peterselie door elkaar. Verdeel deze kruidenboter in klontjes over de vis. Strooi er wat zout en peper over en bestrooi het geheel met flink wat paprikapoeder. Vouw de pakketjes dicht en bak ze zoals aangegeven in het basisrecept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren