Zeeduivel-garnalenspiesjes met parmaham

    Zeeduivel-garnalenspiesjes met parmaham

    Voeg toe aan favorieten!
    36min


    Maak dit als eerste!

    Malse vis en schaaldieren worden aan spiesjes geregen, afgewisseld met vrolijke gele paprika, rode tomaatjes en blokjes brood: dit aantrekkelijke gerecht is uitermate geschikt voor een etentje. De basilicummayonaise met limoensap past er perfect bij. Serveer er een gemengde groene salade of een aspergesalade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 limoenen
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd, in 16 ruitjes van 2-3 cm
    • 24 grote rauwe garnalen (totaal ca. 225 g), gepeld, zo nodig ontdooid
    • 350 g zeeduivelfilet, in blokjes van 2-3 cm
    • 75 g parmaham, in reepjes van 2-3 cm breed
    • 24 kerstomaatjes (in totaal ca. 300 g)
    • 16 blokjes ciabatta of boerenbrood
    • BASILICUMMAYONAISE
    • 4 eetl. magere mayonaise
    • 1 eetl. basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:36min 

    1. Leg acht lange houten satéstokjes ca. 30 min. in een schaal met koud water. Pers een limoen uit. Vermeng in een kom 1 eetl. van het sap met de olijfolie en wat versgemalen zwarte peper. Bewaar het resterende limoensap. Snijd de andere limoen in vier partjes.
    2. Schep de stukjes paprika door de marinade. Neem ze eruit met een schuimspaan en zorg dat er zo veel mogelijk marinade in de kom achterblijft. Schep op dezelfde manier de garnalen en de blokjes vis in en uit de marinade.
    3. Omwikkel de blokjes vis met reepjes ham, waarbij u de uiteinden laat overlappen maar de zijkanten onbedekt laat; snijd de ham zo nodig bij. (Omwikkel de vis niet met een dubbele laag ham, anders duurt het te lang voor hij gaar wordt.)
    4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rijg de omwikkelde visblokjes, de garnalen, paprikaruitjes en tomaatjes om en om aan de satéstokjes. Houd aan de bovenkant van elk stokje nog ca. 10 cm ruimte voor het brood.
    5. Gril de spiesjes aan elke kant 1½ min. Steek de blokjes brood aan de spiesjes. Gril de spiesjes nog 3-4 min., waarbij u ze regelmatig keert, zodat alle ingrediënten rondom gaar en goudbruin worden.
    6. Meng ondertussen de mayonaise met de basilicum en het achtergehouden limoensap. Serveer per persoon twee spiesjes en geef er de basilicummayonaise en de limoenpartjes bij.

    kokstips

    • Bestrooi de vis voor het grillen niet met zout: dit onttrekt vocht aan de vis, waardoor hij kan uitdrogen. En omdat de ham en het brood al vrij veel zout bevatten, zal extra zout waarschijnlijk niet nodig zijn. * • Garnalen pellen is niet moeilijk: breek de kop af, trek de pootjes en de schaal in één beweging los, houd de staart vast en trek het vlees eruit. * • Diepvriesgarnalen kunt u snel laten ontdooien als u ze in een vergiet onder de koude kraan houdt. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.

    variaties

    • U kunt ook andere vissoorten met stevig vlees aan spiesjes rijgen: zwaardvis is perfect. * • Andere groenten die zich voor deze bereiding lenen, zijn courgette (in plakjes), rode ui (in dunne partjes) en gepelde sjalotten die u eerst 3 min. blancheert in kokend water. * • Indien gewenst kunt u er ook nog een zoete chilisaus bij serveren.

    INFO

    chique etentje * 345 kcal. * 125 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren