Zomerse salade met biefreepjes

    Zomerse salade met biefreepjes

    3keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Malse biefstuk, bereid in de grillpan, heeft een lekker rokerig smaakje; heerlijk in deze salade van knapperige groenten met een walnoten-balsamicodressing. Serveer hierbij knapperig afgebakken brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ theel. zout
    • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
    • 100 g radijsjes, in plakjes
    • 1 dik stuk lendebiefstuk (ca. 350 g), netjes bijgesneden
    • 2 theel. olijfolie
    • ¼ theel. gemengde gedroogde kruiden
    • 2 eetl. walnotenolie
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 4 stengels bleekselderij, in schuine stukjes
    • 125 g rucola of gemengde slablaadjes, bijvoorbeeld eikenbladsla, Little Gem en lollo rosso (zakje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:22min 

    1. Laat de ui en radijsjes weken: Laat het zout oplossen in een kom met water. Voeg de uienringen en radijsjes toe en laat ze hierin weken terwijl u de biefstuk grilt (hierdoor maakt u de uienringen wat zachter en voorkomt u dat de radijsjes verkleuren).
    2. Gril de biefstuk: Verhit een geribbelde grillpan of een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze zeer heet is. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Kwast de biefstuk aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi hem met de gedroogde kruiden en wat peper. Gril hem aan elke kant 2½-3½ min. bruin vanbuiten en naar wens rood of rosé vanbinnen. Leg hem op een snijplank en laat hem enkele minuten rusten.
    3. Maak de dressing en snijd het vlees in reepjes: Klop de walnotenolie en azijn door elkaar. Snijd de biefstuk in reepjes van ca. ½ cm dik. Voeg eventuele uitgelopen vleessappen toe aan de dressing.
    4. Stel de salade samen: Laat de uienringen en radijsjes goed uitlekken en doe ze in een grote schaal. Voeg de dressing, bleekselderij en vleesreepjes toe. Schep alles losjes om. Verdeel de rucola of slablaadjes over 4 borden en schep hierop het vleesmengsel. Serveer direct.

    Variaties

    • Vervang de rucola of slablaadjes door blaadjes witlof en venkel (kleingesneden). * • Gebruik rode appel (gesnipperd) in plaats van radijsjes.

    … of probeer dit

    In plaats van de dressing in het basisrecept kunt u ook een mieriksworteldressing maken: roer hiervoor 4 eetl. lichte olijfolie, het sap van 1 kleine citroen en 2 theel. mierikswortel (potje) door elkaar.

    … kooktip

    Neem het vlees zo mogelijk een halfuur voor u het gaat bakken uit de koelkast, anders ‘schrikt’ het in de hete pan en wordt het taai.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren