Zwaardvisspiesjes met gegrilde courgettes

    Zwaardvisspiesjes met gegrilde courgettes

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een echt zomers gerecht van spiesjes met gemarineerde zwaardvis en partjes citroen, geserveerd met kleine, gegrilde courgettes en warme focaccia. Zwaardvis heeft een stevige consistentie en is dus heel geschikt om te grillen – ook op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g zwaardvisfilet, 2 cm dik
    • 3 citroenen
    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 15 g basilicum
    • 500 g kleine, jonge courgettes, onderste puntjes weggesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg vier lange houten satéstokjes ca. 30 min. in een schaal met koud water. Ontvel ondertussen zo nodig de vis en snijd hem in blokjes van 2 cm.
    2. Doe de geraspte schil en het sap van 1 citroen in een kom en meng er de olijfolie en knoflook door. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe aan de marinade. Snijd de overige twee citroenen in acht partjes.
    3. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en kerf de snij-vlakken kruislings in met een scherp mes.
    4. Bestrijk de snijvlakken van de courgettes met de marinade en laat dit intrekken. Schep de blokjes vis om met de marinade en laat ze 5-10 min. marineren.
    5. Steek de blokjes vis en de partjes citroen om en om aan de spiesjes. Verhit een gietijzeren grillpan en leg de spiesjes en courgettes erin. Bestrooi ze met grofgemalen zwarte peper. Gril ze 10-15 min., onder af en toe keren, tot ze volledig gaar zijn. Bestrijk ze tussentijds af en toe met de resterende marinade. (U kunt de spiesjes en courgettes ook onder een hete grill bereiden.) Serveer ze direct met warme focaccia.

    variaties

    • Met een andere marinade krijgt de vis een heel ander karakter: gebruik bijvoorbeeld schil en sap van een limoen in plaats van een citroen, vervang de basilicumblaadjes door koriander en voeg wat fijngesneden rode chilipeper toe. Steek partjes limoen aan de spiesjes en gril in vieren gesneden rode en groene paprika's mee. * • U kunt ook andere vissoorten aan spiesjes rijgen, zoals zalm, zeeduivel, tonijn en grote rauwe garnalen.

    INFO

    vis-specia-liteit * 236 kcal. * 139 g groente & fruit

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren