Pistache-marsepein (groene marsepein)

    Pistache-marsepein (groene marsepein)

    7keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Als je meer pistachenoten gebruikt, wordt de marsepein groener. In ieder geval niet meer poedersuiker gebruiken. Goede marsepein bevat maximaal evenveel suiker als amandelen (en andere noten). De marsepein kun je verder verwerken in allerlei andere recepten zoals een marsepeintaart.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr geblancheerde amandelen
    • 125 gr ongeroosterde en ongezouten gepelde pistachenootjes
    • 375 gr poedersuiker
    • 1 theelepel oranjebloesemwater

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. De amandelen en pistachenootjes in de keukenmachine zeer fijn malen. Poedersuiker en oranjebloesemwater erdoor doen en met net genoeg water tot een gladde dikke pasta mengen. Goed met aluminiumfolie inwikkelen en koel bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren