Eigengemaakte glühwein

    Eigengemaakte glühwein

    1keer bewaard
    30min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn variant van glühwein.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml water
    • 5 el bruine suiker
    • 500 ml ananassap
    • 200 ml sinaasappelsap
    • 6 kruidnagels
    • 3 hele pimentbessen
    • 2 kaneelstokjes
    • 1 liter rode wijn
    • 2 sinaasappels
    • 8 kaneelstokjes, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe water, suiker, ananassap en sinaasappelsap in een grote pan (gebruik geen aluminium pan!). Voeg de kruidnagels, piment en 2 kaneelstokjes toe voor de smaak. Verwijder de schil van 2 sinaasappels, snij dit in reepjes en roer dit door het mengsel. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes koken.
    2. Giet de wijn erbij en zet het vuur uit zodra het begint te koken. Serveer het warm met een kaneelstokje ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren