Bosbessen-maïs muffins

    Bosbessen-maïs muffins

    4keer bewaard
    35min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Stevige, zachte maïsmuffins gezoet met bosbessen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 160 gr bloem
    • 115 gr maïsmeel
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel soda bicarbonaat
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 2 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 225 ml karnemelk
    • 225 gr verse bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bloem, maïsmeel, suiker, zout, bakpoeder en soda bicarbonaat mengen. In een aparte kom olie, vanille en ei opkloppen. Afwisselend eiermengsel en karnemelk met de droge ingrediënten tot een stevig beslag mengen. De bosbessen er voorzichtig doorheen scheppen. Het beslag in de muffinvorm scheppen.
    3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Warm houden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren