Aardappel-citroensoep

    Aardappel-citroensoep

    1keer bewaard
    45min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke soep voor tijdens de koude winterdagen. Met dank aan mijn vader van wie ik het recept gekregen heb.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8 aardappels, in blokjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    • 6 stronkjes selderij met blad, in stukjes gesneden
    • 1/2 tl gemalen kurkuma
    • sap van 2 citroenen
    • 1 blokje kippenbouillon
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de aardappels, knoflook en selderij in een grote soeppan en voeg water toe zodat alle ingrediënten helemaal onder water staan. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook ongeveer 25 minuten, totdat de aardappels gaar zijn.
    2. Breng op smaak met kurkuma, citroensap, het bouillonblokje, zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Als je wilt, kun je wat aardappels fijnstampen waardoor de soep iets dikker wordt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren