Aardbeien met een chocoladelaagje

    Aardbeien met een chocoladelaagje

    78keer bewaard
    30min


    258 personen hebben dit gemaakt

    Het eenvoudigste toetje ter wereld! Aardbeien die in chocola gedoopt zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 150 gr chocola, fijngehakt
    • 1 doosje verse aardbeien, met kroontjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de stukjes chocola in een magnetronbestendig bakje en smelt het in de magnetron of au-bain-marie. Roer af en toe zodat het een mooi glad mengsel wordt.
    2. Hou de aardbeien bij het kroontje vast en doop ze een voor een tot ongeveer 2/3 in de chocola. Leg ze, met het kroontje naar beneden, op een rooster en laat in de koelkast de chocola weer hard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    35

    Iets anders. Als je de chocola deftig tempereert, dan blinkt hij mooi, en smelt hij niet als je er met de vingers aankomt. Tempereren doe je makkelijk op de volgende manier: - Chocola au bain marie opwarmen tot ongeveer 45 °C - De chocola snel afkoelen tot ongeveer 27 à 28 graden (pure chocola) door er koude chocola aan toe te voegen en te roeren. - Vervolgens de chocola opwarmen tot ongeveer 32 °, en tot alle stukken gesmolten zijn. Het helpt ook als je de in chocola gedipte aardbeien in een ruimte van ongeveer 8 à 10 ° met een lage vochtigheid laat afkoelen. Doe je dat in de koelkast, dek ze dan volledig af, want chocola neemt heel makkelijk geuren en smaken over van andere voedingsmiddelen. - 31 jul 2010

    van
    20

    Ik heb de aardbeien met de chocoladelaagje samen met een vriendin gemaakt. En het was ons gelukt. Het smaakte heel erg lekker! - 01 aug 2010

    van
    10

    lekker - 01 aug 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren