Aardbeienyoghurt-scones

    Aardbeienyoghurt-scones

    22keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke variatie op de tradtionele scone. Je kunt het beste aardbeienyoghurt van een goede kwaliteit gebruiken waar veel stukjes fruit in zit.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 50 gr boter
    • 125 gr aardbeienyoghurt
    • 2 el volle melk, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius/Gasovenstand 7.
    2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en kneed de boter er doorheen totdat het een korrelig mengsel is. Voeg alle yoghurt in een keer toe en roer kort totdat het een zacht deeg vorm.
    3. Strooi een werkblad licht in met bloem en rol het deeg hierop uit totdat het een dikte heeft van 2 tot 3 cm. Doop een rond vormpje (5 cm doorsnee) in wat bloem en steek hier vervolgens 12 scones mee uit (het kan nodig zijn om het deeg tussendoor nogmaals opnieuw uit te rollen). Leg de scones 5 centimeter uit elkaar op een bakplaat. Smeer de bovenkant in met wat melk.
    4. Bak de scones 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze gerezen zijn en de buitenkant lichtbruin is. Ze zijn het lekkerste als je ze opeet zodra ze uit de oven komen. Serveer er wat boter erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren