Aardpeersoep met worst

    Aardpeersoep met worst

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    11 personen hebben dit gemaakt

    In deze soep worden de hartige smaken van prei, spinazie, aardpeer (ook wel topinamboer genoemd), worst, knoflook, peterselie, selderie en aardappel vermengd. Serveren op een koude avond met een flink stuk krokant brood en u heeft een weldadige, vullende maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 plakjes pancetta, in stukjes
    • 250 gr Italiaanse worst, vel verwijderd en grof gehakt
    • 500 gr aardpeer (of topinamboer), geschild, gehalveerd en in schijfjes
    • 6 kleine aardappels, geschild en gehalveerd
    • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • 1/2 grote ui, versnipperd
    • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, fijngesneden
    • 200 gr verse spinazie, gehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 liter kippenbouillon
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse oregano, fijngesneden
    • 1 snufje cayennepeper
    • 1 mespuntje paprikapoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 el bloem
    • 225 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Pancetta, worst, artisjok, aardappels, selderie, ui, prei, spinazie en knoflook in een grote sauspan overgieten met kippenbouillon. Peterselie, basilicum, oregano, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper toevoegen, de pan afdekken en op een matig hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en 45 minuten laten sudderen.
    2. Bloem vermengen met water tot alle klontjes zijn verdwenen. Door de sudderende soep roeren en afgedekt 30 minuten al sudderend laten indikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren