Abrikozen-amandel rugelach

    Abrikozen-amandel rugelach

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze verfijnde, verrukkelijke biscuitjes zijn zowel gebakken en ongebakken goed in te vriezen. U kunt ze net voor afbakken ook bestrooien met rietsuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Deeg
    • 125 gr bloem
    • 125 gr ongezouten boter, gekoeld
    • 125 gr roomkaas, gekoeld
    • Vulling
    • 250 gr abrikozenjam
    • 4 el basterdsuiker
    • 75 gr geroosterde, gehakte amandelen
    • 1 tl fijngeraspte citroenschil
    • Garnering
    • 1 ei
    • 5 eetlepels gehakte amandelen
    • 5 eetlepels gezeefde poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voor het deeg: bloem in een kom scheppen. Boter erin wrijven en tot een grof kruimeldeeg vermengen. De roomkaas in kleine stukjes snijden en in het kruimeldeeg wrijven. Kneden tot het deeg zich in een bal vormt. Het deeg halveren, elke helft in keukenfolie wikkelen en in de koelkast zetten.
    2. Voor de vulling: abrikozenjam doorroeren tot het smeerbaar is. In een kom suiker met geroosterde amandelstukjes en citroenrasp vermengen.
    3. De taart vormen: op een licht bebloemd oppervlak elke helft deeg uitrollen. Hoe groter en dunner de ontstane cirkel, hoe krokanter de koekjes zullen zijn. Elke cirkel moet minstens een diameter van 23 cm hebben. Elke cirkel met jam besmeren en bestrooien met het amandelmengsel.
    4. Elke cirkel in 12 partjes snijden. Elk partje vanuit de buiitenrand stevig oprollen. De uiteinden licht vouwen zodat een maanvorm ontstaat. Verdeel de maantjes met een tussenruimte van ong. 2,5 cm over een met bakpapier belegde bakplaat.
    5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    6. Ei opkloppen en de koekjes ermee besmeren. Amandelstukjes erover strooien. 20-25 minuten bakken tot de koekjes goudbruin zijn. Op een rooster laten afkoelen en vervolgens met poedersuiker bestrooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren