Afrikaanse soep van zoete aardappels en pinda's

    Afrikaanse soep van zoete aardappels en pinda's

    5keer bewaard
    1uur15min


    202 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep die de smaken van zoete aardappels, pinda's en tomaten combineert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 el plantaardige olie
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 2 tl gemalen verse gemberwortel
    • 1 1/2 tl gemalen komijn
    • 1,5 tl korianderpoeder
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1 snufje gemalen kruidnagel
    • 3 middelgrote tomaten, in stukjes gehakt
    • 2 grote zoete aardappels, geschild en in stukjes gehakt
    • 1 wortel, geschild en gehakt
    • 1 liter water
    • 1 tl zout
    • 40 gr gehakte, ongezouten pinda's
    • 1 snufje cayennepeper
    • 2 el romige pindakaas
    • 1 bosje verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de olie in een grote steelpan op middelmatig vuur en bak de uien 10 minuten aan totdat ze verkleurd zijn. Voeg de knoflook, gember, komijn, korianderpoeder, kaneel en kruidnagel toe. Roer de tomaten, zoete aardappel en wortels erdoor en laat 5 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken.
    2. Giet het water erbij en breng op smaak met zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken.
    3. Zet het vuur uit en pureer de soep en de pinda's tot een glad mengsel. Breng op smaak met cayennepeper. Giet de soep terug in de pan, roer de pindakaas erdoor en laat het goed doorwarmen. Serveer de soep warm en leg er wat verse koriander op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren