Alledaagse kaneelkoekjes

  • 5keer bewaard
  • 35min

Een basisbiscuitje met een vleugje kaneel.

Rhonda Warhol

Ingrediënten

Porties: 24 

  • 250 gr bloem
  • 1 dessertlepel kaneelpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 125 gr zachte boter
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 geklopt ei

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Bloem, kaneel en zout in een grote kom zeven. Boter er met een vork inwrijven tot een kruimeldeeg ontstaat. Suiker en vanille toevoegen en tot een stijve pasta mengen. Ei erdoor kloppen. Het deeg op een bebloemd oppervlak glad kneden, in aluminium- of keukenfolie wikkelen en 30 minuten in de koelkast zetten.
  2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bakplaten invetten. Het deeg dun uitrollen en in 24 rechthoeken snijden.
  3. 12-15 minuten bakken tot de koekjes licht goudkleurig zijn en op een rooster laten afkoelen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

PrisCilla86
1

super lekkere koekjes en makkelijk te maken. Lekker recept!!! - 24 mei 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties