Alledaagse kaneelkoekjes

    Alledaagse kaneelkoekjes

    8keer bewaard
    35min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een basisbiscuitje met een vleugje kaneel.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr bloem
    • 1 dessertlepel kaneelpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 125 gr zachte boter
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 geklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bloem, kaneel en zout in een grote kom zeven. Boter er met een vork inwrijven tot een kruimeldeeg ontstaat. Suiker en vanille toevoegen en tot een stijve pasta mengen. Ei erdoor kloppen. Het deeg op een bebloemd oppervlak glad kneden, in aluminium- of keukenfolie wikkelen en 30 minuten in de koelkast zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bakplaten invetten. Het deeg dun uitrollen en in 24 rechthoeken snijden.
    3. 12-15 minuten bakken tot de koekjes licht goudkleurig zijn en op een rooster laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    super lekkere koekjes en makkelijk te maken. Lekker recept!!! - 24 mei 2010

    van
    1

    top! - 09 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren