Amandel-frambozentaart

    Amandel-frambozentaart

    11keer bewaard
    1uur30min


    320 personen hebben dit gemaakt

    Deze vochtige, lichte taart met frambozen is heerlijk. Dit recept kun je goed verdubbelen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr verse frambozen
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 125 gr bloem
    • 5 el basterdsuiker
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • mespuntje zout
    • 125 ml zure room
    • 30 gr boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 25 gr amandelschaafsel
    • Voor het glazuur
    • 4 el poedersuiker (of glaceersuiker)
    • 1 theelepel melk
    • 1 druppel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een taartvorm van 20cm in.
    2. Frambozen en basterdsuiker in een kom mengen en apart zetten.
    3. Meng in een grote kom de bloem, suiker, baksoda, bakpoeder en zout. Meng de zure room, boter, vanille met het ei ei; voeg dit toe aan het meelmengsel. Roer tot het goed gemengd is. Lepel 2/3 van het mengsel in de voorbereide cakevorm. Verdeel het framboosmengsel hier gelijkmatig overheen. Verdeel dan het resterende cakebeslag over het framboosmengsel. Maak af met amandelen.
    4. 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de taart gestoken, er schoon uitkomt. Laat 10 minuten op een rooster afkoelen.
    5. Poedersuiker in een kom zeven, vermengen met melk en vanille en tot een gladde saus roeren. Glazuur over de cake sprenkelen. Warm of op kamertemperatuur serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren