Bourgondische lamsschenkel

  • 17keer bewaard
  • 8uur25min

Een recept voor degenen die van supergaar lamsvlees houden. De Bourgondische wijn geeft een speciale smaak aan de saus die erbij geserveerd wordt. Bereid in een slowcooker.

F.W. Creutz

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 lamsschenkels
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel citroenschil, geraspt
  • 75 gr ui, fijngesneden
  • 1 middelgrote wortel, fijngesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • 250 ml Bourgondische wijn of runderbouillon
  • 1 theelepel runderbouillonblokje

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur15min  ›  Klaar in:8uur25min 

  1. Het lamsvlees met zout en peper bestrooien en in een slow cooker leggen. Peterselie, knoflook, oregano en citroenrasp toevoegen.
  2. In een kleine sauspan ui en wortel gedurende 3-4 minuten in olie sauteren tot ze zacht zijn. Wijn en bouillonblokje toevoegen. Onder af en toe roeren aan de kook brengen. Over het lamsvlees gieten, de pan afdekken en gedurende 8 uur op de lage stand koken, of tot het vlees mals is.
  3. Lamsvlees uit de pan halen en warm houden. Het vleessap afgieten en het vet afschuimen. In een kleine sauspan het vleessap aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Met het lamsvlees serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

dutchcook
van
7

- 25 mei 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties