Bourgondische lamsschenkel

    Bourgondische lamsschenkel

    29keer bewaard
    8uur25min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor degenen die van supergaar lamsvlees houden. De Bourgondische wijn geeft een speciale smaak aan de saus die erbij geserveerd wordt. Bereid in een slowcooker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 lamsschenkels
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 2 theelepels knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel citroenschil, geraspt
    • 75 gr ui, fijngesneden
    • 1 middelgrote wortel, fijngesneden
    • 1 theelepel olijfolie
    • 250 ml Bourgondische wijn of runderbouillon
    • 1 theelepel runderbouillonblokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur15min  ›  Klaar in:8uur25min 

    1. Het lamsvlees met zout en peper bestrooien en in een slow cooker leggen. Peterselie, knoflook, oregano en citroenrasp toevoegen.
    2. In een kleine sauspan ui en wortel gedurende 3-4 minuten in olie sauteren tot ze zacht zijn. Wijn en bouillonblokje toevoegen. Onder af en toe roeren aan de kook brengen. Over het lamsvlees gieten, de pan afdekken en gedurende 8 uur op de lage stand koken, of tot het vlees mals is.
    3. Lamsvlees uit de pan halen en warm houden. Het vleessap afgieten en het vet afschuimen. In een kleine sauspan het vleessap aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Met het lamsvlees serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    9

    - 25 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren