Appelcake

    Appelcake

    33keer bewaard
    45min


    346 personen hebben dit gemaakt

    Een kleffe appelcake waar het hele huis lekker van ruikt! De cake is goed houdbaar en vrij eenvoudig te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 eieren
    • 250ml plantaardige olie
    • 400g (basterd)suiker
    • 275g bloem
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 / 2 theelepel zout
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 500g appel, klokhuis verwijderd, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een taartvorm/bakblik van 20x30cm in en bestuif met bloem.
    2. Klop de eieren met de plantaardige olie schuimig. Voeg de suiker, bloem, kaneel, baksoda, zout en vanille toe, mix goed. Meng de blokjes appel erdoor. Schenk het beslag in de voorbereide taartvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 40 minuten. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik voor je de cake uitstort.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    8

    Ik heb de cake gemaakt met de helft van de genoemde hoeveelheid suiker, zoet genoeg! Zo is het een heerlijke cake. - 10 nov 2009

    evenstar
    van
    1

    400 g suiker! Dat is bijna een heel pak! Dat lijkt me echt niet nodig, maar zal wel iets te maken hebben met de houdbaarheid De helft kan makkelijk, en dan kan je daarnaast nog een deel vervangen door honing en/of agavesiroop. - 24 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren