Appels in chocoladedip

    Appels in chocoladedip

    34keer bewaard
    10min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Niets kan karamelappels vervangen, maar probeer voor de verandering deze chocoladeversie eens. Een geweldig recept om met Halloween met de kinderen te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 kleine appels (bv Granny Smith)
    • 12 houten pennen
    • 75 gr geroosterde pinda's, gehakt
    • 75 gr smarties
    • 1 kg pure chocolade, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. De houten pennen via de stamzijde door het hart van de appel steken. Geroosterde pinda's en smarties op 2 verschillende borden leggen. Apart zetten.
    2. De chocolade in een metalen of glazen kom in een pan met zacht kokend water zetten. Onder voortdurend roeren laten smelten. Van het vuur halen, de appels in de gesmolten chocolade dippen en ronddraaien zodat ze een egaal laagje krijgen. In de smarties en pinda's rollen of dippen en vervolgens op een stuk vetvrij papier zetten. Procedure herhalen met de resterende appels. Laat de chocolade op kamertemperatuur hard worden (ong. 20 minuten) alvorens de appels te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    guus
    van
    9

    Dit recept kan niet mislukken. Heerlijk en nog enigszins gezond ook! - 04 jan 2010

    3

    De kindjes waren er blij mee - 26 dec 2012

    1

    Met kerst voor de kleinkinderen gemaakt. Goed gelukt en ze vonden het heerlijk! De chocola die over was is door het basisrecht van de gelatine gegaan in de Ijsmachine met hazelnoten. - 27 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren