Auberginekroketten

    Auberginekroketten

    11keer bewaard
    30min


    453 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van de vele recepten die ik heb bedacht om de overvloed aan aubergines die dit jaar in mijn tuin groeien te kunnen gebruiken. Zelfs kinderen vinden aubergines lekker als ze op deze manier zijn klaargemaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 middelgrote aubergines, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 150 gr gemalen Gruyère kaas
    • 125 gr gedroogde broodkruimels (of paneermeel)
    • 2 losgeklopte eieren
    • handvol fijngehakte verse peterselie
    • 1/2 kleine ui, fijngesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 tl zout
    • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
    • 250 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de aubergines in een magnetronbestendige schaal en zet 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer de aubergines om en zet de magnetron nog 2 minuten aan op e hoogste stand. De aubergines moeten dan zacht zijn maar als dat niet zo is, stop ze dan nog 2 minuten langer in de magnetron. Giet eventueel vocht af en stamp ze fijn.
    2. Meng de kaas, broodkruimels, eieren, peterselie, ui, knoflook, zout en peter door de gepureerde aubergine. Roer alles goed door elkaar.
    3. Vorm ronde balletjes het auberginemengsel en druk deze plat. Verwarm de olie in een grote koekenpan en stop de aubergineplakjes een voor een in de pan. Bak ze kort aan (zo'n 5 minuten aan iedere kant - bak elke kant slechts 1 keer) totdat beide zijden een lichtbruine kleur hebben. De aubergineplakjes kunnen prima ingevroren worden en later pas gebruikt worden. Tip: als u geen Gruyère kaas kunt vinden of bij de hand heeft dan kunt u ook prima een andere Cheddarkaas gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Vanavond gemaakt. Makkelijk en nog lekker ook. Gruyere verwisseld met belegen kaas. Iets neutraler van smaak. Pasta en tomatensaus erbij. Mijn avond kan niet meer stuk. - 11 apr 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren