Bananen-kruimelmuffins

    Bananen-kruimelmuffins

    13keer bewaard
    35min


    11806 personen hebben dit gemaakt

    De kruimelige bovenkant van deze muffins maakt ze zo bijzonder. Ze zijn echt verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Muffins
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 3 bananen, geprakt
    • 150 gr suiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 75 gr gesmolten boter
    • Gekruimelde bovenkant
    • 75 gr bruine suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/8 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verdeel de papieren vormpjes over een (muffin)bakplaat.
    2. Meng in een grote kom 200 gr bloem, baksoda, bakpoeder en zout. Meng in en andere kom de bananen, suiker, ei en gesmolten boter door elkaar. Roer het bananenmengsel door het bloemmengsel heen totdat een vochtig beslag ontstaat. Schep het beslag in de papieren vormpjes.
    3. Meng in een klein kommetje de bruine suiker, 2 el bloem en kaneel door elkaar. Roer 1 el boter door het mengsel heen totdat het kruimelig wordt en strooi dit over de bovenkant van de muffins.
    4. Bak de muffins 18-20 minuten in een voorverwarmde oven. Check met een prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren