Bananen-walnootijs

    Bananen-walnootijs

    1keer bewaard
    30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit verrukkelijke roomijs met zijn unieke smaak is perfect voor de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 600 ml kookroom
    • 8 eierdooiers, geklopt
    • 200 basterdsuiker
    • 600 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40%)
    • 2 bananen
    • 175 ml kookroom
    • 125 gr fijngehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. 600 ml kookroom in een grote sauspan op een middelhoog vuur verwarmen tot er langs de rand bubbeltjes ontstaan. Van het vuur halen en apart zetten.
    2. Eierdooiers en suiker in een grote kom glad mixen. Tijdens het mixen langzaam de room erbij schenken. Het mengsel weer in de sauspan schenken en wederom op een middelhoog vuur verwarmen tot er langs de rand bubbeltjes ontstaan. Van het vuur halen en terugschenken in de kom. De extra dikke room erdoor roeren.
    3. De bananen met 175 ml kookroom in een blender tot een gladde massa pureren. In de kom scheppen en goed met de ei-roommix vermengen. Afdekken en 3-4 uur in de koelkast koud laten worden.
    4. Het mengsel in de ijsmachine schenken (als er mengsel overblijft dit in de koelkast bewaren tot het ingevroren kan worden). Volgens de gebruiksaanwijzing invriezen. Walnoot erdoor roeren, in bakjes van 1 liter scheppen en een nacht laten bevriezen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren