Betoverde chocoladecakejes

    Betoverde chocoladecakejes

    42keer bewaard
    30min


    1074 personen hebben dit gemaakt

    Maak ze voor je volgende feestje!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175 gr bloem
    • 1/4 tl baksoda
    • 2 tl bakpoeder
    • 75 gr cacaopoeder
    • 1/8 tl zout
    • 3 el zachte boter
    • 300 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 3/4 tl vanille-extract
    • 250 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasovenstand 4). Doe papieren vormpjes in de muffin bakplaat. Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder, baksoda, cacao en zout. Zet weg.
    2. Meng in een grote kom de boter en suiker door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Voeg een voor en de eieren toe en roer goed iedere keer nadat je een ei hebt toegevoegd. Roer het vanille-extract er doorheen. Voeg om en om een beetje van het bloemmengsel en een beetje melk aan het mengsel toe totdat alles op is. Steeds goed blijven roeren. Schep het mengsel in de papieren vormpjes (de vormpjes moeten 2/3 vol zijn).
    3. Bak de cakejes 15 minuten in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als je er een satéprikker insteekt die er schoon en droog weer uitkomt. Versier de cakejes met je favoriete glazuur zodra ze zijn afgekoeld.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Chantal
    van
    6

    Lekkere cupcakes! Leuk basisrecept, om ze vervolgens te versieren zoals je wilt. Ik heb wit roomkaasglazuur gebruikt en kleine chocolaatjes om ze mee te versieren. - 19 nov 2010

    charly
    van
    2

    zie de laatste vierde foto heb ik zelf gemaakt - 15 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren