Bisschopwijn

    Bisschopwijn

    3keer bewaard
    45min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Bisschopwijn is de Nederlandse variant van de Duitse gluhwein, een warme drank die je tijdens winterse dagen van binnen lekker opwarmt. Drink dit niet als je nog moet rijden! Iedere familie heeft z'n eigen variant en dit recept is van mijn buren die dit tijdens Kerst en op Oudejaarsavond altijd maakten toen ik als klein kind in Amsterdam woonde.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 fles rode wijn
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 sinaasappel
    • 8 hele kruidnagels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 43min  ›  Klaar in:45min 

    1. Zet een grote pan op middelmatig vuur en doe hierin de wijn, suiker en kaneel. Snij de sinaasappel door de helft en druk de kruidnagels in de schil van beide helften. Voeg beide helften aan de wijn toe.
    2. Zet het vuur op z'n laagst en warm de wijn langzaam op (ongeveer 30 minuten of totdat er stoom vanaf komt). Laat de wijn niet koken. Warm de glazen op met warm water voordat je de wijn erin schenkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren