Borek met kaas

    Borek met kaas

    43keer bewaard
    1uur30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    De gebruikelijke vulling is met fetakaas maar deze variant is met Goudse kaas en Emmentaler. Filodeeg is erg kwetsbaar en droogt snel uit, bewaar het dus in de verpakking totdat je het echt nodig hebt. Dit recept is zeer arbeidsintensief, maar zeker de moeite waard. Ik verdeel de vulling vaak al ruim van te voren in 48 gelijke porties om er zeker van te zijn dat ze allemaal even groot zijn. Je kunt ze een dag van te voren al maken en ze dan in de koelkast bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 ei, licht geklopt
    • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 3/4 tl gedroogde chilipepervlokken
    • 170 gr Goudse kaas, geraspt
    • 170 gr Emmentaler kaas, fijngeraspt
    • 12 velletjes filodeeg
    • 350 gr ongezouten boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Klop in een middelgrote kom het ei, peterselie, knoflook en de rode chilipepervlokken door elkaar. Roer de Goudse kaas en Emmentaler erdoor.
    2. Pak een velletje filodeeg en leg dit op een vlak werkblad. Smeer het velletje in met 1 el boter en snij het in de lengte doormidden zodat je 4 repen krijgt. Leg een lepelvol van het eimengsel op het uiteinde van iedere reep. Vouw een hoek van de reep zo over de vulling dat je een driehoek krijgt en blijf de rest van de reep op dezelfde manier zo omvouwen. Als je klaar bent heb je een klein, gevuld driehoekje. Herhaal dit met de rest van het filodeeg.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een grote bakplaat licht in met boter of bedek met bakpapier.
    4. Leg de gevulde filo-driehoekjes in een enkele laag op de bakplaat en bak ze in 30 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Super! Ik heb er soort van loempia's van gemaakt, want die driehoekjes lukte me niet zo goed. Maar het was echt een succes op een verjaardag - 01 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren