Bosbessenpudding met wolkje

    Bosbessenpudding met wolkje

    1keer bewaard
    1uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    De volle smaak van de zomer. Sappige, volle zomerbessen in klef sponsdeeg afgemaakt met een lichte meringue. Het water loopt me in de mond!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het sponsdeeg
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 150 gr basterdsuiker
    • 4 el water
    • 1 ei
    • 2 el rietsuikersiroop
    • Voor de fruitvulling
    • 600 gr Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 100 gr basterdsuiker
    • 175 gr bosbessen
    • 150 gr frambozen
    • 150 gr bramen
    • Voor de fruitsiroop
    • 125 ml bosbessensap
    • 2 eetlepels ingemaakte kersen
    • 2 el rietsuikersiroop
    • Voor de jamvulling
    • 1 1/2 eetlepel frambozenjam, apart te verwerken
    • Voor de meringue
    • het wit van 3 eieren
    • snufje zout
    • 200 basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De bodem en rand van een bakvorm van 23x12 cm invetten en licht met bloem bestrooien.
    2. Bloem en bakpoeder in een kom zeven. In een aparte kom resterende cakeingrediënten vermengen. Het gezeefde bloemmengsel toevoegen en met een mixer op halve snelheid in ong. 1 minuut tot een glad beslag roeren. Het beslag in de ingevette bakvorm schenken.
    3. 45 minuten bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 10 minuten laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te verwijderen en op een rooster compleet te laten afkoelen.
    4. Appels en 100 gr suiker in een sauspan bijna onder water zetten. Aan de kook brengen, het vuur lager zetten en in een open pan in ong. 7-10 minuten al sudderend zacht laten worden. Afgieten, de vruchten erdoor roeren (uitgelekt als het diepvriesvruchten zijn), afdekken en apart zetten.
    5. In een kommetje bosbessensap, ingemaakte kersen en 2 eetlepels suikerstroop vermengen. Apart zetten.
    6. De afgekoelde cake in 8 plakken van ong. 2,5 cm dik snijden. Elke plak met 1/2 theelepel frambozenjam besmeren. De plakken over de bodem van een vierkante bakvorm of ovenschaal van 20 cm leggen (met de jamkant naar boven). Fruitsiroop erover sprenkelen en daarover een laag gemengd fruit. Apart zetten.
    7. De oventemperatuur verlagen naar 150°C/gasstand 2.
    8. Het eiwit in een grote glazen of metalen kom schuimig opkloppen. Een mespuntje zout toevoegen en terwijl u klopt geleidelijk 200 gr suiker erdoor slaan. Blijven kloppen tot zich stijve pieken vormen. De meringue over het fruit tot aan de rand van de bakvorm smeren.
    9. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de meringue goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren