Bessencheesecake

    Bessencheesecake

    39keer bewaard
    1uur30min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke beloning voor een speurtocht door prikstruiken. Kies zelf welke frambozen, bosbessen, bramen of pitloze kersen u wilt gebruiken. In plaats van kersenlikeur kunt u ook sinaasappelsap gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Bodem
    • 250 gr volkorenbiscuit, bijv Digestive, verkruimeld
    • 125 gr boter, gesmolten
    • Vulling
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 el bloem
    • 2 tl vanille-extract
    • 250 gr cottage cheese
    • 4 eetlepels kersenlikeur
    • 3 eieren
    • Voor de bessenlaag
    • 500 gr verse bramen
    • 1 eetlepel kersenlikeur
    • 1 el basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een middelgrote kom koekkruim en boter vermengen en over de bodem en tot 4 cm langs de rand van een springvorm (20 cm) of cakeblik met losse bodem verdelen. Licht aandrukken en apart zetten.
    2. In een grote kom roomkaas, 150 gr suiker, bloem en vanille vermengen. Met een elektrische mixer op lage stand tot een glad beslag roeren. Cottage cheese in blender of keukenmachine glad pureren en door de roomkaasmix roeren. 4 eetlepels kersenlikeur erdoor roeren. Eieren op lage stand er grof doorheen kloppen. Zorg ervoor dat het beslag niet te luchtig wordt.
    3. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. 1/2 van het kaasmengsel over de koekbodem verdelen. 150 gr van het fruit erover verdelen en vervolgens de resterende kaasmix en 75 gr van het fruit. In een ondiepe ovenschaal in de voorverwarmde oven schuiven.
    4. 40-45 minuten bakken tot het centrum bij schudden bijna stevig lijkt. 15 minuten op een rooster laten afkoelen. De rand losmaken en op een rooster volledig laten afkoelen. Afdekken en minstens 4 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
    5. Voor de bovenlaag: in een middelgrote kom resterende fruit, 1 eetlepel kersenlikeur en 1 eetlepel suiker vermengen. Afdekken en maximaal 2 uur in de koelkast zetten. Om te serveren de cheesecake in partjes snijden en elk stuk met een lepel fruit serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    dutopia
    van
    2

    - Gewaardeerd op - 21 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren