Broodpudding met rabarber en walnoot

    (100)
    1 uur 5 minuten

    Een klassieke broodpudding is van zichzelf al lekker, maar deze met walnoot en de scherpe smaak van rabarber is nog beter.


    87 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 sneetjes oud brood zonder korst, in stukjes
    • 350 ml melk
    • 50 gr boter
    • 5 eieren
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1/4 tl zout
    • 250 gr rabarber, in stukjes
    • 4 eetlepels walnoot, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. De stukjes brood in een met boter ingevette ovenschaal van 2 liter leggen. In een sauspan boter en melk aan een zachte kook brengen. Over de stukjes brood schenken en 15 minuten laten staan.
    3. In een middelgrote kom eieren, suiker, kaneel en zout vermengen. Rabarber erdoor roeren. De vulling over het geweekte brood schenken en voorzichtig roerend vermengen. Walnoot erover strooien.
    4. 50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant mooi bruin is. 10 minuten laten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (100)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren