Heerlijke erwtensoep

    Heerlijke erwtensoep

    1keer bewaard
    2uur50min


    208 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere voedzame soep voor een frisse dag; gele en groene spliterwten gesudderd in kippenbouillon met ui en wortel tot een soep gepureerd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1-2 eetlepels olijfolie
    • 3-4 middelgrote uien, fijngesneden
    • 6-8 middelgrote wortels, fijngesneden
    • 2 grote stelen selderie, zeer fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 gr gele spliterwten
    • 200 gr groene spliterwten
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. In een grote stoofpan op middelhoog vuur olijfolie verhitten en daarin ui, wortel, selderie en knoflook garen tot de ui doorzichtig is. Gele en groene spliterwten, bouillon en laurierblad toevoegen en naar smaak kruiden. Afdekken en aan de kook brengen, dan vuur verlagen en 2 1/2 uur onder regelmatig roeren laten sudderen.
    2. De warme soep met een blender of keukenmachine pureren. Weer in de pan doen, opwarmen en opdienen.

    Tip:

    Maak deze soep veganistisch door groentebouillon te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren