Boterspritsen

    (595)
    40 minuten

    Deze spritsen (ook wel shortbread genoemd), gemaakt van slechts 3 ingrediënten, zijn onweerstaanbaar van smaak door het gebruik van echte boter en bruine suiker.


    544 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 500 gr (room)boter
    • 250 gr bruine basterdsuiker
    • 675 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C (Gasoven stand 3).
    2. Meng de boter en suiker door elkaar. Voeg 400-500 gram bloem toe. Roer goed.
    3. Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg voor 5 minuten en voeg zoveel bloem toe totdat er een zacht deeg ontstaat. Rol het deeg uit zodat er een plak ontstaat van ongeveer 1 centimeter dik. Snij de plak in repen van 7 bij 2 centimeter. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant en leg de repen op een bakplaat (invetten hoeft niet).
    4. Bak de spritsen in een voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (595)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    6

    Met kristalsuiker gemaakt, en zonder weegschaal, beetje bijdoen en kneden tot het goed voelt. Bestrooid met suiker om te karamelliseren, maar dat gebeurde uiteindelijk niet (160 graden is te koud blijkbaar). Uiteindelijk ietsje langer in de oven gehad. En ik had niet verwacht dat ze nog zo veel zouden groeien (naar de zijkanten), dus alles zat tegen mekaar aangeplakt. Ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt, maar dat schijnt te horen. Proeven komt later!  -  01 sep 2010

    ELINEMARJAN
    0

    Erg lekker!! Eerst lijkt het deeg niet te werken, maar na even kneden goed deeg! 25 minuten op 180 graden celsius  -  15 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties