Bruschetta met feta

    Bruschetta met feta

    71keer bewaard
    30min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk toastje om gasten te verwelkomen. Veel werk is het niet, maar het smaakt fantastisch (en het rijmt)!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 krokante baguette, in dikke sneetjes
    • 1/2 rode ui, zeer fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of fijngeperst
    • 75 gr kalamata olijven, ontpit en in plakjes
    • 3 eetlepels extra virgin olijfolie, apart te verwerken
    • 1 el gehakte verse oregano
    • 1 dessertlepel verse basilicum, fijngesneden
    • 1 dessertlepel verse peterselie, fijngesneden
    • 2 grote verse tomaten, in stukjes
    • 1 pak (200 gr) feta, verbrokkeld
    • 4 el gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De sneetjes baguette enkellaags over een bakplaat verdelen. In een kom ui, knoflook, olijven, 2 eetlepels olijfolie, oregano, basilicum en peterselie vermengen. Voorzichtig de tomaat erdoor scheppen. De sneetjes met de tomaatmix beleggen en feta en Parmezaanse kaas erover strooien. Resterende olijfolie erover sprenkelen.
    2. 5 minuten onder de grill roosteren tot de kaas gesmolten is en het brood licht geroosterd.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    1

    Smaakbalans is uitstekend - 23 nov 2013

    0

    In één woord geweldig!! Heerlijke bruschetta en ik maak het regelmatig omdat het zo makkelijk en lekker is. - 23 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren