Burrebrede (Schots shortbread)

    Burrebrede (Schots shortbread)

    3keer bewaard
    50min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor shortbread is al jaren een kerstfavoriet van familie en vrienden. Shortbread is zeer goed houdbaar in een luchtdicht bakje of stevig in een stuk keukenfolie gewikkeld.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 tl gemalen kaneel
    • 1/2 tl gemalen kardemom
    • 1/2 tl gemalen gember
    • 3/4 theelepel pimentpoeder (allspice)
    • 1/2 tl zout
    • 425 gr witte bloem
    • 225 gr zachte boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
    2. In een middelgrote kom suiker, kaneel, kardemom, gember, piment en zout vermengen. In 2 gelijke porties verdelen en 1 deel apart zetten. Bloem en boter met het andere deel vermengen. Er moet een graanachtig mengsel ontstaan.
    3. Het deeg gelijkmatig over de bodem van een vierkante bakvorm (20 cm) verdelen en aandrukken. Met een mes in stukken van 2,5x5 cm snijden. Het deeg met een vork prikken zodat de koekjes tijdens het bakken niet omkrullen. Royaal bestrooien met apart gehouden suiker en kruiden en in de sneetjes en gaatjes borstelen.
    4. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de shortbread stevig zijn en een goudkleurig randje hebben. Niet bruin laten worden. In de bakvorm volledig laten afkoelen en langs de snijlijnen in stukken breken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren