Pompoensoep met maïs

    Pompoensoep met maïs

    2keer bewaard
    40min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep, eenvoudig te bereiden en met een zoete, stevige smaak van flespompoen (butternut) en zoete maïs.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
    • 150 gr maïskorrels
    • 750 ml groentenbouillon
    • 1 tl gedroogde basilicum
    • 1/2 tl gemalen zwarte peper
    • 120 ml yoghurt
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een stoofpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin knoflook en ui zacht en doorzichtig bakken. pompoen en maïs toevoegen en nogmaals 3 minuten bakken. Bouillon erbij schenken, de pan aan de kook brengen en kruiden met basilicum en zwarte peper.
    2. Het vuur laag zetten en in de pan zonder deksel de pompoen in ong. 15 minuten gaar sudderen. De pan van het vuur halen en met een staafmixer (of in porties in een blender) de soep glad pureren. Yoghurt en nootmuskaat erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren