Pompoensoep met maïs

    (34)

    Een heerlijke soep, eenvoudig te bereiden en met een zoete, stevige smaak van flespompoen (butternut) en zoete maïs.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1 fijngehakte ui
    • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
    • 150 gr maïskorrels
    • 750 ml groentenbouillon
    • 1 tl gedroogde basilicum
    • 1/2 tl gemalen zwarte peper
    • 120 ml yoghurt
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een stoofpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin knoflook en ui zacht en doorzichtig bakken. pompoen en maïs toevoegen en nogmaals 3 minuten bakken. Bouillon erbij schenken, de pan aan de kook brengen en kruiden met basilicum en zwarte peper.
    2. Het vuur laag zetten en in de pan zonder deksel de pompoen in ong. 15 minuten gaar sudderen. De pan van het vuur halen en met een staafmixer (of in porties in een blender) de soep glad pureren. Yoghurt en nootmuskaat erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (34)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren