Bosbessen-pruimentaart

    Bosbessen-pruimentaart

    53keer bewaard
    1uur10min


    339 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart, of eigenlijk cake, ziet er mooi uit en er is goed mee te varieren. Zo kun je de pruimen en bosbessen bijvoorbeeld vervangen door perziken of je kunt alleen pruimen gebruiken voor een heerlijke pruimentaart!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr bloem
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 1/4 tl zout
    • 50 gr boter
    • 50 gr bruine suiker
    • 75 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 tl vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
    • 175 ml melk
    • 4 grote pruimen, pitten verwijderd en in dunne plakken gesneden
    • 125 gr bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstad 4. Vet een ronde taartvorm (23 cm doorsnee) in. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kommetje door elkaar en zet apart.
    2. Doe 50 gr boter en de bruine suiker in de ingevette bakvorm en zet dit in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is en begint te bubbelen. Haal uit de oven en zet apart.
    3. Roer 75 gr boter en de suiker in een grote kom door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei erdoor en vervolgens de vanille-extract. Roer dit, afgewisseld met de melk, beetje bij beetje door het meelmengsel totdat alles goed gemengd is.
    4. Leg de pruimen langs de rand van de cakevorm, waarbij ze elkaar een beetje overlappen en verdeel de bosbessen over het midden. Giet het beslag in de vorm en dek het fruit volledig af. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt. Laat de cake 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Ali
    van
    10

    Heerlijk! Ik heb er meer pruimen in gedaan en middenin blauwe bessen. De smaak is verrukkelijk. Een beetje sappige cake, en een lekker krokant korstje aan de zijkanten. - 10 aug 2011

    NastassiaMares
    2

    Mmmm heerlijk ouderwetse smaak. Ik verdween in gedachten weer naar de keuken van mijn overgrootmoeder in de pruimen-tijd. Goed recept, bedankt! - 11 aug 2014

    Famkes
    van
    1

    Super lekker, in plaats van bosbessen heb ik bramen gebruikt! - 27 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren