Cake uit Wales

    Cake uit Wales

    7keer bewaard
    1uur30min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijke, donkere en vochtige cake is heerlijk als ontbijt of 's middags, als tussendoortje, bij een kopje koffie of thee.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 650 ml water
    • 425 gr rozijnen (sultanas)
    • 4 tl baksoda
    • 340 gr zachte boter
    • 300 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 2 el stroop
    • 1 el vanille-extract
    • 1/8 tl zout
    • 500 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet twee cake blikken (23x12cm) licht in.
    2. Doe het water en de rozijnen in een middelgroot pannetje en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Haal het pannetje van het vuur, roer de baksoda erdoor en laat het afkoelen.
    3. Meng in een grote kom de boter en suiker goed door elkaar. Blijf onder voortdurend roeren de eieren hier een voor een doorheen. Roer de stroop, vanille-extract en zout erdoor. Voeg de bloem toe en tenslotte het rozijnenmengsel en roer alles goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de twee cakeblikken.
    4. Bak 50-60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt en deze komt er droog uit, dan is de cake klaar. Laat de cake in het blik zitten totdat ze volledig afgekoeld zijn. Serveer de cake op op kamertemperatuur.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk recept en maak hem vaak !! En soms doe ik bij de rozijnen nog een scheutje rum . - 10 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren