Cannelloni met drie soorten vlees

    Cannelloni met drie soorten vlees

    29keer bewaard
    1uur40min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Dit smakelijke gerecht kun je het beste maken met verse pasta maar je kunt het ook vervangen door 500 gr gedroogde cannelloni (koken zoals op de verpakking beschreven staat en dan bereiden zoals hieronder beschreven staat).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1 fijngesneden wortel
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 350 gr kalfsgehakt
    • 350 gr varkensgehakt
    • 350 gr rundergehakt
    • 120 ml witte wijn
    • 225 ml runderbouillon
    • 2 tl fijngehakte verse rozemarijn
    • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 laurierblad
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 30 gr boter
    • 2 el bloem
    • 225 ml melk
    • 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
    • ruime handvol fijngehakte verse peterselie
    • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eierdooiers
    • 1 liter tomatensaus (passata)
    • 120 ml (slag)room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte)
    • 500 gr verse pastavellen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg de ui, selderij en wortel toe en verwarm op een matig vuur totdat het zacht wordt. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut aan. Voeg het kalfsgehakt, varkensgehakt en rundergehakt toe en braad het aan, onder voortdurend roeren, totdat het bruin is. Voeg de wijn toe en laat het 1 minuut inkoken. Roer de bouillon er doorheen en voeg de kruiden, laurier en zout en peper toe. Breng het mengsel aan de kook. Zet het gas lager en laat het met de deksel op de pan gedurende 15 minuten sudderen. Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken totdat het mengsel bijna droog is. Verwijder het laurierblaadje, haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
    2. Smelt ondertussen de boter in een pan op middelmatig vuur. Klop de bloem er doorheen en blijf ongeveer 2 minuten roeren. Roer de melk, nootmuskaat, zout en peper er doorheen. Laat het gedurende 5 minuten langzaam sudderen (af en toe even roeren) totdat het ingedikt is. Roer de peterselie en 50 gr Parmezaanse kaas erdoor.
    3. Schep het afgekoelde vleesmengsel in een grote kom. Voeg de eiderdooiers toe en vervolgens de kaas/peterselie saus. Roer alles goed door elkaar.
    4. Roer de tomatensaus en slagroom door elkaar en zet apart.
    5. Snij de pastablaadjes kruislings door zodat ze een lengte hebben van 13 centimeter. Kook de pasta al dente in een pan met kokend, gezouten water. Dit duurt slechts een paar minuten als je verse pasta gebruikt. Schep de blaadjes over in een bak met koud water en laat ze vervolgens op een laagje keukenrol uitlekken (niet op elkaar leggen anders gaan ze plakken).
    6. Schep 4 el van de vulling in het midden van de pastablaadjes en rol ze op zodat de vulling er niet uitvalt. Vet een ovenschaal in met boter en leg de cannelloni hierin met de naad naar beneden. Rol de andere pastablaadjes op dezelfde manier op en leg ze allemaal naast elkaar in de ovenschaal zodat de hele bodem bedekt wordt. Schenk het tomaten-room mengsel over de cannelloni en strooi hierover het restantje Parmezaanse kaas.
    7. Bak de schotel 10 minuten op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6), totdat het gaat bubbelen. Zet de schotel vervolgens nog 2 minuten onder de grill (ongeveer 10 centimeter onder de bovenkant) zodat de bovenkant een mooi bruin laagje krijgt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Verrukkelijke pastaschotel, veel Italiaanse kruiden toevoegen!! - 23 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren