Cardiganshire Cawl (traditioneel stoofpotje uit Wales)

    Cardiganshire Cawl (traditioneel stoofpotje uit Wales)

    4keer bewaard
    3uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit traditionele recept komt uit Cardiganshire in Wales. Het kan bereid worden met varkens- of schaapsvlees, maar dit recept wordt gemaakt met runderschenkel. Ik maak altijd heel veel in 1 keer (de hoeveelheden in dit recept zijn genoeg om 2-3 keer van te kunnen eten) want het gerecht wordt namelijk lekkerder naarmate het vaker wordt opgewarmd. Serveer er brood bij met wat boter en een goede gerijpte Cheddar kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 liter water
    • 350 gr runderschenkel
    • 2 grote uien, gehakt
    • 2 grote wortelen, in plakken gesneden
    • 1 koolraap, in blokjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 aardappels, geschild en in vieren gesneden
    • 2 preien, in ringen gesneden
    • 1 kleine kool, gesneden
    • handvol fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Breng water aan de kook in een grote pan. Voeg de runderschenkel toe en laat het 1,5 uur sudderen. Zet de pan vervolgens 1 nacht in de koelkast.
    2. Haal het vlees uit de pan, snij het kraakbeen eruit en snij het vlees in stukjes. Zet weg. Schep het vet dat op de bovenkant van de bouillon drijft af of giet de bouillon door een fijne zeef.
    3. Warm de bouiilon op en breng aan de kook. Voeg de uien, wortels en koolraap toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur zachtjes sudderen. Voeg de aardappels toe en laat ze 15-20 minuten zachtjes koken totdat ze zacht zijn. Roer de prei, kool, peterselie en het vlees erdoor en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de kool zacht is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RianneWiesjeKompier
    1

    Zeer smakelijke stevige stoofpot. Als kooltje heb ik groene kool genomen, vanwege de smaak en vanwege de mooie fris groene kleur. Lekker op een koude dag! Brood met pittige kaas erbij is een goede kombi, geraspte kaas erover heen is ook erg lekker! - 15 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren