Chocolade cheesecake met karamel

    Chocolade cheesecake met karamel

    31keer bewaard
    1uur25min


    132 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit heerlijke recept ontdekt in een bed-and-breakfast waar mijn man en ik een tijdje terug gelogeerd hebben. Iedere keer als ik het maak is het een succes! Je kunt er een beetje karamel of chocoladesaus overheen gieten als je dat lekker vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 170 gr koekkruimels (bij voorkeur Digestive)
    • 5 el suiker
    • 125 gr gesmolten boter
    • 30 individueel verpakte toffees (verwijder de papiertjes)
    • 45 ml melk
    • 90 gr gehakte pecannoten
    • 170 gr chocolate chips (of een chocoladereep die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt)
    • 200 gr zachte roomkaas
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Doe de koekkruimels, suiker en gesmolten boter in een middelgrote kom. Meng goed door elkaar en bekleed hiermee de bodem en zijkanten van een ingevette springvorm (23 cm doorsnee). Zet apart.
    2. Verwarm de toffees en melk in een klein steelpannetje op laag vuur. Blijf roeren totdat alles gesmolten is. Roer de gehakte pecannoten erdoor. Giet het mengsel in de springvorm en zet het 30 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (Gasoven stand 3).
    4. Verwarm de chocola au-bain-marie. Roer af en toe tot alle chocola gesmolten is en het een glad mengsel is geworden. Haal van het vuur af en laat het afkoelen totdat het lauw is. Klop in een grote kom de roomkaas, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Klop de eieren er een voor een doorheen. Schep 1/3 van de vulling door de gesmolten chocola, giet dit vervolgens weer bij de rest van de vulling en roer alles goed door elkaar. Giet het mengsel in de springvorm.
    5. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het midden bijna helemaal stevig is. Je kunt een pannetje met water onder de cheesecake in de oven zetten; dit voorkomt dat de cheesecake gaat scheuren. Zet de deur van de oven op een kiertje en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Laat de cheesecake minimaal 5 uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    Gisteren deze taart gemaakt. Ontzettend machtig maar wel heel lekker - 29 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren