Inloggen Aanmelden

Chocolade ganache

Deze ganache van pure chocola kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt het opkloppen en als vulling of glazuur gebruiken maar je kunt het ook gewoon over een cake gieten. Bekijk ook de video van dit recept.

ingrid e. vogel

Ingrediënten
Porties: 16 

  • 250 gr pure chocolade van goede kwaliteit, in stukken gehakt
  • 235 ml slagroom
  • 1 el bruine rum (optioneel)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook - pas hierbij goed op want als je het een paar seconden te lang kookt zal de room direct overkoken. Zodra de room gekookt heeft, giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel. Voeg hier eventueel wat rum toe.
  2. Laat de ganache een beetje afkoelen voordat je het over een cake giet. Begin in het midden van de cake en ga vervolgens naar de buitenkant. Voor een luchtige glazuur of chocoladevulling laat je het eerst afkoelen totdat het dik is waarna je het met een garde tot een licht en luchtig mengsel opklopt.

Video

Chocolade ganache
Chocolade ganache

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties