Chocolade-munt brownies

    Chocolade-munt brownies

    18keer bewaard
    50min


    96 personen hebben dit gemaakt

    Deze luchtige brownies hebben een crème laagje van munt en zijn overgoten met een rijke chocolade glazuur. Een verleidelijke traktatie voor elke tijd van het jaar.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr suiker
    • 120 gr zachte boter
    • 4 eieren
    • 1 tl vanille-extract
    • 475 ml chocoladesaus (bijvoorbeeld Tova van Hero)
    • 1/2 tl zout
    • 125 gr bloem
    • Voor de munt laag
    • 125 gr gesmolten boter
    • 300 gr poedersuiker
    • 3 el pepermunt likeur (crème de menthe)
    • Voor het glazuur
    • 175 gr pure chocolade
    • 75 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gas stand 3). Vet het bakblik (met een afmeting van ongeveer 22x33cm) in.
    2. In een grote kom, mix 200 gram suiker en 120 gram boter tot er een gladde massa ontstaat. Klop de eieren er een voor een doorheen en roer er daarna het vanille-extract en de chocoladesaus doorheen. Verdeel het zout door de bloem en meng dit vervolgens door het beslag. Giet het beslag in het ingevette bakblik en verspreid het tot het mengsel overal even dik is.
    3. Bak het geheel ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de brownies loskomen van de zijkant van het bakblik. Haal uit de oven en laat het afkoelen.
    4. Meng in een kom 125 gram gesmolten boter en poedersuiker totdat er een gladde massa ontstaat. Roer de pepermunt likeur erdoor en verspreid het mensel over de afgekoelde brownies. Laat het helemaal afkoelen.
    5. Meng de chocola en de rest van de boter in een magnetronvaste schaal en verwarm het 1 minuut in de magnetron. Roer het. verwarm het nogmaals 30 seconden in de magnetron en roer het weer. Doe dit net zolang totdat de chocola gesmolten is en het mengsel helemaal gemengd is. Verdeel het chocolademengsel over het muntlaagje en laat het helemaal afkoelen voordat je het in vierkantje stukjes snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    het zit nog in de oven maar het ruikt hier al heerlijk!! - 11 mei 2013

    van
    0

    jammer, totaal mislukt. heb de aangegeven baktijd aangehouden 10 minuten extra. de cake was echter na afkoelen nog steeds bijna vloeibaar in het midden. dus niet bruikbaar. - 17 dec 2011

    van
    0

    ben heel benieuwd, heb het net geprobeer. maar ik vraag me toch af waar nu de 200 gram bastersuiker komt kijken? Deze staat wel in de ingredientenlijst maar niet in het recept??? - 16 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren