Chocolade-truffelkoekjes

    Chocolade-truffelkoekjes

    25keer bewaard
    25min


    581 personen hebben dit gemaakt

    Een koekje met pure, volle chocolade voor de echte chocoladeliefhebber. Dit recept gebruikt relatief weinig bloem waardoor je een stevig koekje krijgt dat wel een beetje lijkt op fudge. Je kunt deze koekjes prima invriezen (alhoewel het vast heel moeilijk zal zijn om te moeten wachten tot ze eindelijk ontdooid zijn).

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 100 gr chocola om mee te koken, in stukjes gehakt
    • 2 porties van elk 170 gr chocolate chips (of een chocoladereep die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt)
    • 85 gr boter
    • 3 eieren
    • 200 basterdsuiker
    • 1,5 tl vanille-extract
    • 60 gr bloem
    • 2 tl cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 1/4 tl bakpoeder
    • 1/4 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de chocolade, 170 gr chocolate chips (of de chocola die je zelf in stukjes hebt gehakt) en de boter in de magnetron of au-bain-marie. Roer goed door elkaar tot een glad mengsel en laat het afkoelen. Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een dik, bleek mengsel, ongeveer 2 minuten. Roer de vanille-extract en het chocolademengsel hierdoorheen tot alles goed gemengd is. Doe de bloem, cacao, bakpoeder en zout bij elkaar en roer dit geleidelijk door het chocolademengsel. Schep de resterende chocolate chips erdoor, dek af en laat het minimaal 1 uur (of de hele nacht) in de koelkast opstijven.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden/Gasovenstand 4. Vorm balletjes van 2,5 cm grootte van het koude chocoladedeeg. Leg de balletjes 5 cm uit elkaar op een niet-ingevette bakplaat.
    3. Bak 9-11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    SofieLuyten
    8

    De smaak is erg lekker, maar toch enkele belangrijke opmerkingen! Ik snap niet waarom er staat een niet-ingevette bakplaat te gebruiken... Mijn eerste lading koekjes heb ik dan ook gemaakt volgens het recept hier, op een niet-ingevette bakplaat, met als gevolg dat alles aan de bakplaat kleefde, en er echt heeeeel moeilijk af te krijgen was... Ook lijkt een nacht opstijven me een veel beter idee dan een uurtje, want na een uur opstijven in de koelkast, was mijn deeg nog helemaal niet stijf genoeg om balletjes van te rollen... Mijn koekjes zijn ook heel wat platter dan diegene op de foto. Misschien moet er meer bakpoeder in dan in het recept? Of mss moet het met zelfrijzende bloem?... - 21 mrt 2013

    EvaPunter
    van
    0

    mijn broertje vind de koekjes echt verslavend en mijn moeder vindt ze ook super lekker dus heel erg bedankt. - 28 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren