Chocoladecake

    Chocoladecake

    6keer bewaard
    45min


    533 personen hebben dit gemaakt

    Absoluut de lekkerste en eenvoudigste recept voor chocoladecake. Hij is nog lekkerder met een glazuur van chocolade en roomkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 400 gr basterdsuiker
    • 75 gr cacaopoeder
    • 2 tl baksoda
    • 1 tl bakpoeder
    • 1/2 tl zout
    • 2 eieren
    • 225 ml koude filterkoffie
    • 225 ml melk
    • 100 ml plantaardige olie
    • 2 tl azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een bakvorm (23x33 cm) in en bestuif licht met bloem.
    2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacao, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de eieren, koffie, melk, olie en azijn. Meng alles goed door elkaar, het beslag zal vloeibaar zijn. Giet het beslag in de bakvorm.
    3. Bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je een prikker in het midden van de cake steekt en deze er droog weer uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt en serveert.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren