Chocolade-ijs met pecannoten en marshmallows

    (246)

    Wie houdt er nou niet van ijs op een warme zomerdag? Dit romige ijs wordt nog lekkerder door de noten en marshmallows.


    224 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 blikje (405 gr) gecondenseerde melk (gezoet)
    • 50 gr cacaopoeder
    • 475 ml room (probeer room met en zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 225 ml (koffie)room
    • 1 el vanille-extract
    • 50 gr pecannoten, in stukjes gehakt
    • 50 gr marshmallows, in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Zet een middelgroot pannetje op laag vuur en verwarm hierin, onder constant roeren, de gecondenseerde melk en cacao. Na ongeveer 5 minuten moet het mengsel een beetje ingedikt zijn. Zet het vuur uit en laat het iets afkoelen. Roer de room, (koffie)room en vanille-extract erdoor en laat het in de koelkast afkoelen.
    2. Giet het mengsel in het bakje van de ijsmaakmachine en zet deze op de stand die in de handleiding geadviseerd wordt. Roer halverwege het bevriezingsproces de noten en marshmallows erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (246)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren