Brandnetelsoep

    Brandnetelsoep

    2keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een volle en heerlijke, donkergroene brandnetelsoep. Gebruik brandnetels als deze in het seizoen zijn en vergeet geen handschoenen te gebruiken om de brandnetels te verwerken!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr brandnetels
    • 2 theelepels zout
    • 1 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui, in stukjes
    • 4 eetlepels basmatirijst
    • 1 liter kippenbouillon
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Een grote pan water met 2 theelepels zout aan de kook brengen. Brandnetels toevoegen en in 1 tot 2 minuten gaar koken. De brandnetels prikken nu bijna niet meer. Door een vergiet gieten en afspoelen met koud water. Taaie stammen verwijderen en vervolgens grof hakken.
    2. In een pan op matig laag vuur olijfolie verhitten en hierin de ui in ong. 5 minuten zacht en doorzichtig bakken. Rijst, kippenbouillon en gehakte brandnetels toevoegen, aan de kook brengen en op een matig laag vuur in een gesloten pan de rijst in ong. 15 minuten gaar koken. De soep met een staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren