Chocolademousse cake

    Chocolademousse cake

    12keer bewaard
    1uur25min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze volle chocolademousse wordt gemaakt van goede kwaliteit chocola en verse eieren. 2/3 van de mousse wordt gebakken, de rest wordt gebruikt als topping. Belangrijk: zorg dat je alleen verse eieren voor dit recept gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 350 gr chocola om mee te koken, in stukken gehakt
    • 30 gr ongezouten boter
    • 12 eierdooiers
    • 4 el basterdsuiker
    • het wit van 12 eieren
    • 2 el basterdsuiker
    • 300 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 el cacaopoeder van zeer goede kwaliteit, om mee te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius/Gasovenstand 2. Vet een springvorm (23 cm doorsnee) in en bekleed de bodem met bakpapier.
    2. Verwarm de chocola en de ongezouten boter au-bain-marie op. Roer af en toe totdat alle chocola gesmolten is en een glad mengsel ontstaat. Haal van het vuur af en laat het afkoelen tot het lauw is.
    3. Klop in een grote kom de eierdooiers en 4 el suiker door elkaar tot een dik en citroenkleurig mengsel. Schep dit door het chocolademengsel en zet weg.
    4. Klop de eiwitten in een grote glazen of metalen kom op tot ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk 2 el suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is. Schep eerst 1/3 door het chocolademengsel en schep vervolgens snel ook de rest van het eiwit erdoor. Roer goed door elkaar en schenk 2/3 van het mengsel in de springvorm.
    5. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de vulling bijna hard is in het midden. Laat het afkoelen, verwijder de springvorm en zet het 1 uur in de koelkast.
    6. Klop de room in een middelgrote kom stijf en schep dit door het overgebleven chocolademengsel. Dek af en zet de mousse in de koelkast.
    7. Verdeel de mousse over de afgekoelde cake en bestuif met cacao.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren